Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007


Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης anthropos.gr γιορτάζει στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2007 την πολυπολιτισμικότητα.




Μου έχουν υποσχεθεί πολλά χρώματα, γεύσεις, μουσική και χορό...αν έχετε χρόνο περάστε και εσείς!





*****



Πολιτισμός των Ανθρώπων...
Όταν οι μετανάστες στην Ελλάδα ξεπερνούν πλέον το 1.000.000, όταν δίπλα σου ακούς καθημερινά πάνω από 20 γλώσσες, όταν περπατάς στην Ομόνοια και τα μαγαζάκια αναδύουν μυρωδιές από εκατοντάδες διαφορετικά μπαχαρικά, όταν τα χρώματα και οι λέξεις αναμιγνύονται, μπορεί ίσως να σε φοβίσει μήπως χαθείς μέσα στο βουητό και την πολυχρωμία.
Ίσως και να θελήσεις να κρυφτείς ή να επιτεθείς για να μη φοβάσαι πια. Σκέψου όμως ότι μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να ρωτήσεις το όνομα του "παράξενου" γείτονα. Να μάθεις πώς λένε «καλημέρα» στο Λίβανο. Να ακούσεις ένα τραγούδι από την Αλβανία. Να δοκιμάσεις μια συνταγή από τη Σρι Λάνκα. Να αγοράσεις ένα χρωματιστό μαντήλι σαν αυτό που φοράει η κυρία από το Πακιστάν. Να χορέψεις ένα ορχηστρικό κομμάτι από την Τουρκία.
Μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη χωρίς καν να μετακινηθείς από την πόλη σου. Να κάνεις φίλους και να μη φοβάσαι πια φανταστικούς εχθρούς. Να ενώσεις τη φωνή σου για ισότητα και αλληλεγγύη.
Στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2007, το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού anthropos.gr σε συνεργασία με κοινότητες μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο, την πολύτιμη συμβολή Ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, γιορτάζει την πολυπολιτισμικότητα στην Πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Γνώρισε κι εσύ τον Πολιτισμό των Ανθρώπων, αντάλλαξε μαζί τους εμπειρίες, μουσικές και ρυθμούς, δοκίμασε καινούριες γεύσεις και ενημερώσου!
Σε περιμένουμε!
*****



Διαβάστε τι θα γίνει εκεί στο: http://www.anthropos.gr/editorials/politismos.asp


 
Εκφράστηκε η Giramondo at Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007 |


0 Comments:


adopt your own virtual pet!

SYNC ME @ SYNC