Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006
Δύο φίλες…η Μαρία και η Γεωργία…συναντιούνται για να πιούνε το καφεδάκι τους ήρεμα…σε ήρεμο πλην όμως γεμάτο μέχρι ασφυξίας καφέ του Κολωνακίου.

Η Μαρία συνοδεύεται και από το τελευταίο της απόκτημα…(ή μήπως το απόκτημα συνοδεύει τη Μαρία; Χμμμ…)…μία φοβερή τσάντα της μάρκας Ακριβότατη…που αγόρασε στο τελευταίο της ταξίδι στο Παρίσι!!

Τη βλέπει την τσάντα η Γεωργία…και παθαίνει ένα κάτι!! Θέλει και εκείνη να αισθανθεί σημαντική…θέλει και εκείνη ένα τέτοιο απόκτημα…στο κάτω-κάτω γιατί κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και βγάζει τα μάτια της πάνω από φακέλους και υποθέσεις στο γραφείο…αν τελικά δεν μπορεί και εκείνη να έχει μια τέτοια Ακριβότατη;; Τι κι αν η Μαρία πήγε στο Παρίσι και την έφερε; Το ίδιο μαγαζί το έχουμε και στην Αθήνα!! Εδώ πιο κάτω!!

Η Γεωργία όμως είναι και σωστή φίλη…οπότε ρωτάει τη Μαρία για να αποφύγει τις παρεξηγήσεις:
- Μαρία μου…φοβερή η τσάντα…φοβερό γούστο έχεις…να μία τέτοια έψαχνα κι εγώ…θα σε πείραζε μωρέ να πάρω και εγώ μία ίδια;;;

Η Μαρία πάντα καλή φίλη απάντησε:
- Μα τι είναι αυτά που λες Γεωργία μου…ίσα- ίσα να την πάρεις και εσύ…και μετά θα βγαίνουμε και οι δύο μαζί και θα σκίζουμε!!
Γιατί ως γνωστό η ισχύς εν τη ενώσει!!!

Χαρούμενη η Γεωργία που δεν μπορεί και να περιμένει πολύ…για να αποκτήσει και αυτή τη δική της Ακριβότατη…αλλά και να ελαφρύνει το λογαριασμό της κατά 4.000 ευρουλάκια …ξεκινάει στο διάλειμμα της επόμενης μέρας και πάει στο φοβερό και τρομερό κατάστημα που στεγάζει τις Ακριβότατες!

Μετά από 20 λεπτά…αφού δεν είχε και να διαλέξει κάτι μιας και ήξερε ήδη και το μοντέλο και το μέγεθος της τσάντας-όνειρο που ήθελε…βγήκε κρατώντας το απόκτημά της, το όνειρό της…τη δική της Ακριβότατη!!!

Αισθανόταν δε και 20 πόντους πιο ψηλή μιας και όσο παρέμεινε στο κατάστημα της έκαναν τουλάχιστον 10 θετικά σχόλια για το γούστο και την αισθητική της…γιατί μόνο μία κυρία με Κ κεφαλαίο (και φυσικά ανάλογο κεφάλαιο!!)…θα μπορούσε να διαλέξει μία τέτοια τσάντα!!!

Η Μαρία είχε μία αγωνία…για το αν τελικά η κολλητή της θα αγόραζε την Ακριβότατη…έτσι στο δικό της διάλειμμα πήρε την φίλη της τηλέφωνο!

- Έλα τι έγινε; Την πήρες;
- Α…ναι! Την έχω εδώ δίπλα μου…είναι φανταστική!
- Αχ…τι ωραία!!!
- Ναι είμαι και ανακουφισμένη…γιατί είχαν και το ίδιο μοντέλο!!!
- Μπράβο…μπράβο!! Πότε θα συναντηθούμε;
- Αύριο; Τι λες;
- Ναι τέλεια…τα λέμε αύριο στο γνωστό καφέ!
- Γειααα…
- Γειααα…

Έτσι έκλεισαν ραντεβού τα κορίτσια για να βγάλουν έξω τις Ακριβότατές τους!!!

Την επόμενη μέρα να τα…τα κορίτσια…τέλεια …με φτιαγμένο μαλλί και φοβερή γενικά εμφάνιση…να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους…να γελάνε χαρούμενες και φυσικά να θαυμάζουν τις Ακριβότατες!!!
Την ώρα όμως που τις θαύμαζαν κάτι άρχισαν να παρατηρούν…κάτι στις ραφές, κάτι στα κρικάκια, κάτι εδώ…κάτι εκεί…οι Ακριβότατες…δεν ήταν ολόιδιες!

Αμάν…άρχισε να ιδρώνει η Γεωργία θα με περάσουν για φτηνή!! Θα νομίζουν ότι πήγα και την πήρα από κανένα μετανάστη στο δρόμο!! Ή μήπως πήρε η Μαρία τη δική της από κανένα Μαυρούκο στο Παρίσι και με δουλεύει;;;

Η Μαρία λιγότερο καχύποπτη…άρχισε να αναρωτιέται μήπως ο οίκος αυτός δημιουργούσε τις τσάντες με κάποιες διαφορές…ανάλογα με τη χώρα…που έστελνε το προϊόν…αλλά σύντομα άφησε αυτή τη θέση! Τα πράγματα ήταν δύσκολα και τα κορίτσια είχαν χάσει το κέφι τους! Αποφάσισαν λοιπόν να πάρουν τις τσάντες τους και να πάνε στο κατάστημα…εκεί κοντά και να ρωτήσουν!!

Μια και δυο…δρόμο παίρνουν…δρόμο αφήνουν φτάνουν στο σπίτι της Ακριβότατης! Μπαίνουν μέσα με άγριες διαθέσεις- κυρίως γιατί αναγκάστηκαν να περπατήσουν γρήγορα πάνω στα πανάκριβα…αλλά άβολα υποδήματά τους…και κάποιος πρέπει να την πληρώσει!! Ζητάνε να μιλήσουν με κάποιον…και εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης.

- Γεια σας κύριε έχουμε μία ερώτηση.
- Γεια σας κυρίες μου…στη διάθεσή σας.
- Λοιπόν εγώ εχθές αν θυμάστε…αγόρασα από εσάς αυτήν την Ακριβότατη.
- Μα φυσικά θυμάμαι κυρία μου…εξαίρετη επιλογή!
- Και εγώ αγόρασα την ίδια τσάντα στο Παρίσι…επεμβαίνει η Μαρία.

Ο κύριος αρχίζει και χλομιάζει…κοιτάει γύρω του…ευτυχώς το μαγαζί είναι άδειο!!! Την ώρα που εκείνος ελέγχει το μαγαζί…τα κορίτσια τοποθετούν τις τσάντες πάνω στον πάγκο και αρχίζουν να απαριθμούν τις μικρές διαφορές που διαπίστωσαν!

- Πώς το εξηγείτε κύριε μου αυτό;; Θέλει να μάθει η Γεωργία!!
- Ξέρετε…το μαγαζί δεν πηγαίνει καλά…
- Ναι…
- Και για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε…παραγγείλαμε κάποια μοντέλα…όχι όλα φυσικά…σε αντιγραφές! Όχι φυσικά τις αντιγραφές που βρίσκει κανείς στο δρόμο…είναι οι ακριβότερες αντιγραφές!
- Τι λέτε κύριε;
- Να σας εξηγήσω…η κανονική Ακριβότατη σε αυτό το μοντέλο έχει κόστος 2.000 Ευρώ και έτσι έχουμε κέρδος μόνο 2.000 Ευρώ. Η ακριβή αντιγραφή μας κοστίζει 600 Ευρώ και έτσι έχουμε μεγαλύτερο κέρδος…για να σώσουμε το μαγαζί.
- Αυτό είναι απάτη! Είμαστε δικηγόροι και θα σας κάνουμε μήνυση!!! Δεν θα τη γλιτώσετε έτσι!! Τσίριξε η Μαρία!
- Εγώ την πλήρωσα την τσάντα για αυθεντική και θέλω μία αυθεντική Ακριβότατη!! Φώναξε η Γεωργία!
- Ναι ξέρετε…αυτό το μοντέλο δεν το έχουμε σε αυθεντικό…μπορείτε όμως να πάρετε κάποιο άλλο από τα γνήσια μοντέλα!!
- Είναι απάτη κύριε!!
- Και φυσικά για την ταλαιπωρία σας και για να μην καταστραφούμε από τη δυσφήμιση…σας κάνουμε και δώρο από μία αυθεντική βαλίτσα Ακριβότατη…αρκεί να αφήσουμε τις μηνύσεις και τα σχετικά!!

Τα κορίτσια κοιτάχτηκαν…ονειρεύτηκαν τον εαυτό τους να διασχίζει το Βενιζέλος…η καθεμιά με τη δική της αυθεντική Ακριβότατη βαλίτσα…και σκέφτηκαν να αφήσουν τις χρονοβόρες μηνύσεις!!
Η Γεωργία άλλαξε την τσάντα και πήρε μία άλλη…που ο καταστηματάρχης βεβαίωσε ότι είναι αυθεντική και παρέδωσε το μοντέλο μαϊμού που είχε αγοράσει! Πήραν και οι δύο τις βαλίτσες τους και σχεδιάζουν που θα πάνε ταξιδάκι…α) για να δείξουν τις Ακριβότατες βαλίτσες τους και β) για να είναι σίγουρες ότι θα αγοράσουν αυθεντικά προϊόντα!

Η τσάντα Ακριβότατη-Ακριβή Μαϊμού περιμένει με υπομονή…την επόμενη κυρία που θα σκάσει…τα πολλά μωβ (που λέει και η Ντάλια!) για να την πάρει!!

Η ιστορία είναι αληθινή…και πρόσφατη…φυσικά τα ονόματα των κοριτσιών είναι αλλαγμένα, δεν γίνεται αναφορά του καταστήματος και της μάρκας (για να μην φάω εγώ τη μήνυση!)…και η περιγραφή είναι εμπλουτισμένη από τη φαντασία και την ειρωνεία της Giramondo!

Φιλιά πολλά!
 
Εκφράστηκε η Giramondo at Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006 |


10 Comments:


At 10/25/2006 7:20 μ.μ., Blogger demonia

Πώς θα συνεχίσω τη ζωή μου αν δεν αποκτήσω κι εγώ μία Ακριβοτάτη ΤΩΡΑ??Ε?
Αρχίζω να αισθάνομαι κατώτερη...

 

At 10/25/2006 7:53 μ.μ., Blogger γιώργος

πόσοι και πόσες έχουν πέσει θύματα σε τέτοιες απάτες...
και, πιστεύω, ότι όσο πιο επώνυμο, τόσο μεγαλύτερη απάτη...

καλησπέρα γυριστρούλα...

 

At 10/25/2006 8:43 μ.μ., Blogger Panos

Καθημερινό φαινόμενο πλέον τέτοιες ιστορίες παιδιά...

 

At 10/26/2006 9:40 π.μ., Blogger Attalanti

Μήπως τη δικηγόρο τη λένε Τ...υ; Και είναι ζυγός; Πω πω, αυτό είναι σενάριο τρόμου για αρκετές γνωστές μου! Καλημέρα`

 

At 10/26/2006 10:43 π.μ., Blogger ονειροπόλος πάνθηρ...

καλά λέω εγώ ότι είμαι σε λάθος δουλειά ρε γαμώτο!!!!!....αυτή είναι μπίζνα........!!!!....μόνο που ο μαλάκας ο ιδιοκτήτης έπρεπε να τις παραμυθιάσει κι άλλο λέγοντάς τους ότι η μαϊμουδίτσα είναι το τελευταίο μοντέλο που κυκλοφόρησε σε πολύ λίγα κομμάτια ανά την υφήλιο και αυτός εξασφάλισε 2 από αυτά για εξαιρετικές πελάτισες με εξαιρετικό γούστο!Έτσι το ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΒΛΗΜΑ που έδωσε τόσα λεφτά για τσάντα θα ένιωθε ακόμα καλύτερα!!!!Μη γράφεις τέτοια post ρε γαμώτο.....κάνουν κακό στην υγεία μου!!!!Καλημέρα, φιλιά :-))))))

 

At 10/26/2006 10:50 π.μ., Blogger Unknown

χεχεχε

Γι' αυτό εγώ δεν παίρνω ποτέ μάρκες...
Είμαι σίγουρος έτσι ότι δεν θα με κλέψουν με αντίγραφα :p

 

At 10/26/2006 3:21 μ.μ., Blogger UrbanTulip

ωω αντε ! παντως 4,000 δεν θα εδινα ούτε για μια Φανταστικοτατη! γιατι με αυτα τα λεφτα πάω Νεα Υορκη δέκα μέρες!!! εκει να δεις χλιδη!

 

At 10/26/2006 7:02 μ.μ., Blogger Giramondo

demonia...καλώς μας ήρθες! Ναι δεν έχουμε ψυχή εμείς που δεν έχουμε τις Ακριβότατες! Φτου μας! :)

γιώργος...λες ε; Εγώ πάλι δεν το πίστευα...αλλά γέλασα όταν άκουσα τα παθήματα των "θυμάτων"!! :)

PaNoS...καλώς μας ήρθες! Καθημερινό ε;;; Για πες...για πες!! :)

Attalanti...και για δικές μου...που δεν τρώνε μέχρι να την πάρουν την Ακριβότατη!! :)

sostos_alitis...εμ...εσύ που κάθεσαι και τρως τα νιάτα σου στο γραφείο...αντί να κάνεις καμια εισαγωγή!!! :)

Darthiirάκο...πόσα ξέρεις εσύ!!! :)

UrbanTulip...εμείς οι δύο έχουμε πολλά κοινά!! Και εγώ μεταφράζω όλα τα ποσά...σε ταξίδια!! :)

Φιλιά πολλά!!!!

 

At 10/28/2006 7:56 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος

Να σού πω την αλήθεια, δεν την λυπάμαι καθόλου μα καθόλου την κυρία... Ακριβοπούλου ή Μαλακοπούλου, δεν συγκράτησα το επίθετο....

Ανήταβ έτοιμη να πάει να σκάσει 4000 ευρώ για μια τσάντα... αξίζει κάθε συνέπεια....

Σ;)

 

At 11/01/2006 12:03 π.μ., Blogger Giramondo

Μαύρος Γάτος...φυσικά και συμφωνούμε...στο γεγονός ότι 4000 ευρουλίνια είναι πολλά για μία τσάντα...από εκεί και πέρα ο έμπορος δεν είναι σωστός...για να μην πω καμιά πιο βαριά λέξη!

φιλιά πολλά :)

 
adopt your own virtual pet!

SYNC ME @ SYNC